Lapin Kokoomusnaisten hallitus kokousti etävälinein – ”kannamme huolta perheiden pärjäämisestä”

Vielä 8.3.2020 pystyimme pitämään seminaarin Naiset Yhdessä - Nytkis-Länsi-Pohjan piirissä Kemissä. Sitten maailma sairastui koronaan ja mekin siirryimme nettiin.

Lapin Kokoomusnaiset ry:n piirihallitus kokousti ensimmäistä kertaa etävälinein 4. huhtikuuta 2020.
”Kevätkokous pitää siirtää myöhempään ajankohtaan, mahdollisesti jopa syksyyn, koronatilanteen vuoksi, mutta piirihallitus ja yhdistykset saavat kokoustaa etävälinen sääntöjen mukaan”, kertoo piirin puheenjohtaja, Kokoomuksen Naisten Liiton varapuheenjohtaja Raija Lummi.
Piirihallitus kantaa suurta huolta perheiden jaksamisesta. ”Perheet ovat nyt keskenään neljän seinän sisällä. Arki on muuttunut. Kodista on tullut koulu ja työpaikka. Perheet, joilla on jo aiemmin ollut ongelmia, huolettavat”, kertoo kokousväki. Ongelmat eivät ole mihinkään kadonneet, myös Lapissa on perheitä, joissa on alkoholismia, perheväkivaltaa, lasten kaltoinkohtelua, köyhyyttä ja mielenterveyden ongelmia. Nyt dramaattisesti lisääntyvät ongelmat, kuten työttömyys ja lomautukset kärjistävät huonoa tilannetta jo ennestään ongelmaisissa perheissä.
Lapin Kokoomusnaisten piirihallitus vaatii kuntia olemaan yhteyksissä kaikkiin perheisiin, joilla jo on asiakkuus sosiaalihuollossa. Koulut tarvitsevat lisäresurssia, sillä opettajat kuulevat oppilaidensa kautta huolen ja hädän, jota perheissä voi olla. Ongelmia voi tulla esiin yllättäviltäkin tahoilta. ”Nyt on kaikilla oltava tuntosarvet herkillä”, kokousväki päättää tiedotteensa.
Lapin Kokoomusnaisten piirihallitus hyödynsi kokouksessa etävälinettä, jonka avulla jokaisella oli video- ja ääniyhteys yhtäaikaisesti. Välineen avulla kokouksen asialista  ja asiakirjat olivat kaikkien nähtävillä. ”Tämä kokous onnistui erittäin hyvin näinkin”, kertoo Lapin Kokoomusnaisten piirihallitus. Asialistalla oli mm. myöhempään ajankohtaan siirtyneen kevätkokouksen valmistelu sekä tulevat, kevään 2021 kuntavaalit.
Lapin Kokoomusnaisten piirihallitus Lapissa 4.4.2020  https://www.kokoomusnaiset.fi/liity-jaseneksi/
Saara Autto, Jaana Kostiainen, Zanna Lavrucenoka, Raija Lummi (pj), Anna Paavola, Rosa Vetri ( varapj)

Kommentit