Aloitteeni 31.8. 2020 rantojen siistimisestä - 23.5.2021 näin siistiä!

Kaikki mukaan! On teemani kesän kuntavaaleissa.

Tein aloitteen syksyllä 2020 jokinäkymämme siistimiseen ja kaupunki laittoi heti töpinäksi. Nythän Tornio on täyttänyt 400 ja kaupungissa on ollut myös muita siisteyteen liittyviä tempauksia - kuten Ole Sinäkin Eki!

Me jokainen voimme tehdä oman osuutemme siisteyden eteen. Kaikki mukaan!

Vanha aloitteeni:

Tornioon saapuville matkailijoille ja Torniossa asuville kuntalaisille kaupungin läpi virtaava kaunis ja vapaa Tornionjoki on samalla käyntikortti ulkopuolelta tuleville kuin se on virkistysalue paikallisille. Nyt jokea ei paikoitellen näe ollenkaan tiheän pusikon ja kasvaneiden pajukkojen ja muun kasvuston välistä. Kesä on ollut suotuisa kasvien ja puiden kasvulle, mutta se on toisaalta edesauttanut ns. rehottamista.

Kivirannalta, pohjoisesta päin tultaessa kevyenliikenteen vedenpuoleinen alue on kasvanut paikoitellen umpeen estäen samalla jokinäkymän. Näkymä estyy myös autolla ajettaessa.

Tornio täyttää keväällä 2021 400 vuotta ja kaupungissa järjestetään tapahtumia ja juhlia, joihin toivotaan paljon vieraita myös muualta omien kuntalaisten tapahtumiin osallistumisen lisäksi.

Torniossa on myös menossa matkailun Master Plan ja siihen nivoutuvaa matkailutoimintojen kehittämistä yhdessä alueen matkailuyritysten kanssa.

Tornion tulee avautua viehättävänä ja siistinä joen ja meren kaupunkina tänne joka puolelta saapuville ihmisille. Siksi varsinkin Kivirannan puoleinen ranta tulee saada raivattua siistiksi. Tätä toimintaa voisi kaupunki koordinoida teknisten palvelujen kautta yhteistyössä mm. kolmannen sektorin, urheiluseurojen ja vastaavien toimijoiden kuin myös Työvoimalasäätiön ja työllisyyspalveluiden kanssa. Tämä toimisi myös työllistämismahdollisuutena kaupungin työllisyystilannetta kohottaen.

On tärkeä saattaa Tornion keskeinen kaupunkialue siistiin kuntoon juhlavuoden alla.

Ystävällisesti

Raija Lummi

kaupunginvaltuutettu

 





Kommentit