tiistai 28. maaliskuuta 2017

Pohjoisesta puhaltavat hyvät tuulet!
Raija, ehdokas numero 127, Tornio

 
Kirjoitukseni Suomen Nainen –lehdessä maaliskuussa 2017, tässä muokattuna:

 

Pohjoisesta puhaltavat hyvät kuntavaalituulet!

Olen torniolainen toisen kauden valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Olen jälleen ehdolla kevään kuntavaaleissa. Miksi?

Kuntavaalit ovat ihmisen näköiset vaalit. Kuntapolitiikassa päätetään tavallisista ja tärkeistä kuntalaisia koskevista käytännön asioista.

Itse koulutuksen asiantuntijana olen kiinnostunut koulupuolesta esikoulusta korkeakouluun ja äitinä nuorten harrastustoiminta on myös sydäntä lähellä. Mieheni on yksinyrittäjä ja yrittäjän arki ja haasteet ovat kotonamme arkipäivää. Ensimmäisellä kaudellani valtuustossa omat vanhempani elivät elämän ehtoopuolta ja vanhustenhuolto ja omaishoito olivat omassa elämässäni tapetilla.

Moni kysyy mitä kuntien tehtäväksi jää nyt kun raskas sosiaali- ja terveyspuoli lähtee kunnista maakuntien huolehdittavaksi. Voin vastata kysymykseen, että keväällä valittavat kuntapäättäjät vasta pääsevätkin käärimään hihat kuntalaisten parhaaksi!

Kuntiin jää yhä tärkeämmälle sijalle koulutus, sivistys, kunnan elinvoima, yritystoiminnan tukeminen ja terveyden edistäminen ja nyt niihin voidaan panostaa.

Suomen kunnissa ajantasaistetaan hallintosääntöä ja kunnissa perustetaan uusia lautakuntia maakunnalle siirtyvän sote-puolen vuoksi. Uudet valtuutetut pääsevät uusien ja mielenkiintoisten asioiden äärelle. Vaikutusvalta pysyy kunnassa. Tornioon perustetaan uusi elämänlaatulautakunta.

Kaikki eivät halua tai voi alkaa kuntapolitiikkaan ja asettua ehdolle 9.4. toimitettavissa vaaleissa, mutta jokainen kuntalainen voi vaikuttaa, pienelläkin panoksella, kotikuntansa asioihin. Siksi me ehdokkaat olemme teidän käytettävissä, sillä ilman kuntalaisia ei ole valtuutettujakaan. Jokainen kuntavaaliehdokas ja tuleva valtuutettu tarvitsee kuntalaisen, Sinun panostasi, evästyksiäsi, apuasi ja vaikka vain ystävällistä katsettasi vaalikentillä.

Meillä pohjoisessa puhaltavat hyvät tuulet: matkailu elää nousukautta, teollisuus ja palveluliiketoiminta kasvavat ja lentoliikennettä ja muuta logistista saavutettavuutta on lisätty puhumattakaan etätyömahdollisuuksista.

Raija Lummi, torniolainen lehtori ja valtuutettu

FM, lehtori, Lapin ja Tornion Kokoomusnaisten puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti