maanantai 6. huhtikuuta 2015

Ihmisen tärkein tehtävä

Ihmisen suuri pieni tehtäväPieni ihminen suuren keskelläMiksi me ihmiset olemme täällä pallolla pyörimässä, kuka lyhyempään, kuka pitempään? Kuluttamassa luonnonvaroja, synnyttämässä ja kuolemassa. Mitä meiltä jää seuraaville sukupolville, ja tuleeko seuraavia sukupolvia jatkamaan?

Näitä kysymyksiä tulee mietittyä oman jälkikasvun täyttäessä vuosia. Meille sattui onni saada kaksoset. Olimme mieheni kanssa jo molemmat pitkästi yli 30 vuotta ja ei ollut niin sanottua, että saadaan lapsia. Onni kuitenkin potkaisi ja tänään juhlimme 18 -vuotiaita.

Biologisesti katsottuna olemme täällä jatkamassa sukua, siirtämässä geenejä eteenpäin. Historia puolestaan havisee uusia lehtiä ihmiskunnan suureen kirjaan. Sukupolvet luovat kulttuuria, jonka timantteja me saamme nauttia sukupolvesta toiseen. Kristillisesti katsottuna olemme täällä Luojan luomina odottamassa parempaa, iänkaikkisuudessa. 

Miksi olemme täällä? Olemmeko täällä vain nauttimassa hetkestä, lyhyistä onnen pipanoista! Juuri näistä hetkistä kun omaan pieneen elämään läikähtää onni, lasten kautta. 

Kyllä, kyllä me olemme sittenkin täällä seuraavaa sukupolvea varten! Siirtämässä geenejä, historiaa, muistoja ja moninaista kulttuuria eteenpäin. Ihmiskunta kehittyy. Uskon, että tulevat sukupolvet ovat meitä viisaampia myös luonnon suojelemisen asioissa.

Raija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti