torstai 16. huhtikuuta 2015

Mallia markkinointiin ja yrittäjyyteen

Rentoutta, rehellisyyttä ja aitoutta - Sampon tapaan

Sam Kaulanen markkinoi "itsellään"Sampo Kaulanen ja Jounin Kauppa on legenda jo eläessään. Hän kertoi eilen 16.4. Lapin amk:n tilaisuudessa Rovaniemellä kuinka hänen kauppansa selviytyi tiukoista ajoista sillä, että hän laittoi itsensä likoon. "Aloin myydä itseäni", sanoi Sampo. Itsensä myyminen tarkoitti sitä, että hän meni faceen omana itsenään, keksi yön tunteina "hulluja" ideoita, jotka sitten menivät läpi kuin häkä. Esimerkiksi se, että hän söi jääkaapistaan vanhaksi menneen jukurtin, videoi sen nettiin ja aloitti sillä ison keskustelun valtakunnan tasolla elintarvikkeiden "parasta ennen" -päivistä.

Mikä on Sampo-ilmiön salaisuus? Tavatessani hänet eilen vakuutuin siitä, että "pojassa" on karismaa. Sitä ei koulussa voi opettaa, mutta se tulee kouluissa huomata, jotta myös villikko-oppilaiden ja muiden rauhattomien ja/tai oppimisvaikeuksista kärsivien lasten vahvuudet huomataan ja heitä osataan ohjata myös koulussa.

Opettajana sydämeni läikähteli useampaan otteeseen eilen kun Sampo oli lavalla kertomassa omaa tarinaansa. Nostan kukkahattuani todella korkealle tälle business-miehelle, joka on AITO ja RENTO ja se näkyy. Vävymiesainesta (melkein).

Raija, lehtori Lapin amk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti