sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Evästystä tulevaa varten

Viikon aikana kerätyt evästykset eduskuntavaalityötä varten

Olen kiertänyt ahkerasti menneellä viikolla ja oppinut jälleen kerran paljon ihmisiltä. Kuunnellut heidän mielipiteitään ja ottanut niistä opiksi, pannut niitä korvan taakse ja miettinyt ratkaisuja.Tiistaina 24.3. olin kulttuuripaneelissa Torniossa Aineen taidemuseolla. Kulttuuri on myös yksi kolmesta teemastani koulutuksen ja pienyrittäjyyden tukemisen ohella. Kulttuuri antaa ihmiselle voimaa tiukkoina aikoina. Näen kulttuurin hyvin laajasti. Se on myös yhdessä tekemistä, ei pelkästään korkeakulttuuria. Kulttuuri tekee Lappia eläväksi.

Keskiviikko 25.3. olikin sitten koulutuspainotteinen päivä. Olin panelistina sekä Muurolan lukiolla että Ranualla lukiolla ja kansalaisopistolla. Koulutus on keskiössä myös kokoomuksen strategialinjauksissa. Lappi pysyy elävänä laajan koulutuskentän avulla.

Perjantai 27.3. alkoi yrittäjyyden  merkeissä Team Botnialla Business Breakfastilla. Kaupungin elinkeinoyhtiö esitteli yrittäjille, sidosryhmille ja Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijoille ja opettajille alueen yrittäjyyttä ja tulevaisuuden mahdollisuuksia alueellamme. Yrittäjyys ja sen helpottaminen on elinehto elävälle Lapille.

Perjantai-illan huipennuksena olin panelistina suurpaneelissa Pellossa sekä Lapin Kansan että Pohjolan Sanomien tuplahaastattelussa. Pellon paneeli veti noin 60 kuntalaista paikalle. On todella tärkeää päästä ilmaisemaan omat arvot ja ajatukset alueemme ihmisille. Vielä tärkeämpää on kuunnella alueen ihmisten ääntä.

Lauantaina 28.3. pääsin taas koulutuksen pariin. Rovaniemellä oli Lapin OAj:n paneeli. Paikalla oli runsaasti lappilaisia opettajia eri kouluasteilta evästämässä tulevia kansanedustajia. Toiveessa on tietysti, että Lapista saadaan myös opettajataustaisia kansanedustajia.

Edessä on 3 viikkoa kovaa kiertämistä, ihmisten kohtaamista ja tiukkaa asiaa. Tärkeää on pitää ajatukset kirkkaina ja mieli rentona. Hyvä tästä tulee!  Ihmisten avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti